Krossat glas och hundbajs

Vi vill gärna ha er synpunkt om nedanstående funderingar som vi har, med er som eventuellt läser denna blogg.

Var på promenad med hundarna idag i Östansjö. Dels gick vi längs Hallsbergsvägen, alldeles i närheten av gamla macken låg en krossad flaska. Vi blev förskräckt och plockade upp bitarna i en hundbajspåse, vill ju inte att någon skulle sätta sina tassar i det. Det som slog oss var att jag funderade på alla andra som har gått förbi där, kanske idag, igår, i söndags...såg de men plockade inte upp? Eller helt enkelt inte såg. Glasflaskan var inte från idag, det kunde vi se på en del löv som täckte den, men den syntes väldigt bra.

Sedan det här med att inte plocka upp efter sin hund "i skogen". Går man längs elljusspåret i Östansjö, så ligger det både stora och små bajshögar alldeles vid sidan av spåret och inte "i skogen". Vi tycker att det är alldeles fel att INTE plocka upp när det är såå nära. Är man en familj med barn som är där ute och går, så kanske barnen springer lite hit och dit(de håller sig ju inte alltid bara i spåren- och tur är väl det!) eller kanske en skolklass är ute och går och råkar gå 30 centimeter utanför spåret, ja då trampar man i det där bajset.
Samma sak när man promenerar över järnvägsbron och längs vägen fram till Blåbärsgatan, precis på kanten till asfalten ligger det många högar.
SNÄLLA hundägare, plocka upp när det är så nära kanten och bredvid ett spår, det är inte "i skogen" när det ligger så nära.


Bild från sverigesradio.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0